Design ontwerp op maat

Laat ons u helpen uw bedrijf te laten groeien via het web

Wil je de een online weergave van een e-commerce store verbeteren? Wil je de nieuwste strategieën toepassen om de verkoop op de site te verhogen, terwijl je met een gerust gevoel je bezig kan houden met je webwinkel

Bereikt een Click Through Rate van 0,09% die een aantal nieuwe verkopen genereert.
In the first month of activity the Cost Per Action was reduced by 20%
Return on Investment of 272%
Social shares by network

Uitdaging

Om te voorkomen dat uw website bestaande bezoekers niet overbelast worden.

Oplossing

Een dynamisch innovatieve digitale mediasuite waarmee gebruikers opnieuw kunnen worden getarget op basis van de tour die ze het laatst hebben gezien en de meeste tijd hebben doorgebracht met kijken. Dit werd gedaan door een contextuele campagne te introduceren om het bereik te vergroten door potentiële doelgroepen de huidige en meest populaire pagina te laten zien.

Results

Een dynamische, innovatieve digitale mediasuite die gebruikers in staat stelt te worden geretourneerd op basis van de tour die ze het laatst hebben gezien en die ze het meest hebben bekeken. Dit werd gedaan door de introductie van een contextuele campagne om het bereik te vergroten door het tonen van het huidige en meest populaire publiek. Daarnaast hebben we dagelijkse en levenslange frequentiecaps specifiek voor elke gebruiker toegepast om overbelichting te voorkomen.

We hebben een Click Through Rate (CTR) van 0,09% bereikt, wat een aantal nieuwe verkopen heeft gegenereerd. In de eerste maand van de campagne werd de Cost Per Action (CPA) met 20% verlaagd, waardoor de doelstelling van de klant werd overtroffen. Ook werd een post-click omzet - (gegenereerd door zowel dynamische retargeting als de prospectiecampagne) - gegenereerd met een Return on Investment (ROI) van 272%.

0.09% CTR

20% less CPA

272% ROI

Tevreden klanten

“Deze jongens hebben zo'n sterke relatie met onze organisatie opgebouwd dat we ze als een verlengstuk van onze IT-afdeling beschouwen. We weten altijd dat een uitstekende service slechts een telefoontje of een e-mail is en dat we dezelfde aandacht krijgen die ze altijd geven, waardoor we het gevoel hebben dat we hun topprioriteit zijn.”

Onze case studies

Bekijk alle projecten

Ontvang nieuwe blogberichten per e-mail: